Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε πιο εύκολη την...online ζωή σας


Συντομεύσεις. Το λέει και το όνομά τους: Συντομεύουν διαδικασίες και κάνουν την (ψηφιακή) ζωή μας ευκολότερη. Βασίζονται ως επί το πλείστον στον συνδυασμό δύο ή περισσότερων πλήκτρων ή κουμπιών στο mouse και δεν απαιτούν από εσάς να μεταμορφωθείτε σε geek για να μάθετε να τις χρησιμοποιείτε. Επειδή λοιπόν (και) ο διαδικτυακός χρόνος είναι χρήμα, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συντομεύσεις για να μην χάνετε άδικα τον χρόνο σας με περιττά κλικ.

* Όταν πληκτρολογείτε μια διεύθυνση σε οποιονδήποτε browser (πλην του Internet Explorer) δεν χρειάζεται να γράψετε http:// ή www. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε το όνομα του site (π.χ. lamogia.com) και να πατήσετε enter. Επίσης, αν θέλετε να επισκεφτείτε μια διεύθυνση που τελειώνει σε .com υπάρχει ακόμα πιο γρήγορος τρόπος. Πληκτρολογείτε το όνομα του site και πατάτε Ctrl + Enter.

* Όταν συμπληρώνετε μια φόρμα σε μια ιστοσελίδα ή κάποιο e-mail μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα στο επόμενο πεδίο πατώντας το πλήκτρο Tab. Για να επανέλθετε στο πρώτο πεδίο μπορείτε να πατήσετε Shift + Tab. Το ίδιο ισχύει και με τα «κουμπιά» αρκετών ιστοσελίδων (π.χ. μενού, λίστες κτλ.)

* Αν και κάθε browser (explorer, firefox, opera, chrome) έχει τα δικά του ξεχωριστά shortcuts, υπάρχουν ορισμένα τα οποία είναι τα ίδια ανεξαρτήτως ποιόν browser χρησιμοποιείτε.
Για παράδειγμα:

Πατώντας Alt + D μετακινείτε τον κέρσορα στην γραμμή διευθύνσεων.

Κρατώντας πατημένο το Ctrl και πατώντας το + ή το – αυξάνετε ή μικραίνετε αντίστοιχα το μέγεθος του κειμένου στην ιστοσελίδα. Το ίδιο γίνεται με πατημένο το Ctrl και scroll up ή down στο mouse.

Πατώντας το πλήκτρο Backspace ή κρατώντας πατημένα τα Alt + αριστερό βελάκι μεταφέρεστε στην προηγούμενη ιστοσελίδα.

Με το F5 ανανεώνετε την ιστοσελίδα.

Πατώντας F11 εισέρχεστε σε λειτουργία πλήρους οθόνης.


πηγή: endiaferonta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου